Cursussen voor kinderen en jongeren

Groep kinderen van gescheiden ouders

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis met veel veranderingen, zowel voor volwassen als voor de kinderen. Het verwerken van een scheiding is voor bijna alle kinderen moeilijk. Ook wanneer ouders erg hun best doen om alles soepel te laten verlopen en het contact tussen de ouders nog redelijk is, kan het kind verstrikt raken in zijn gevoelens rondom de scheiding of over gevoelens die zij hierover hebben. lees meer .. 

Kom maar op als je durft

Een sociale vaardigheidstraining voor jongeren van 12 tot en met 14 jaar en voor jongeren van 15 tot en met 17 jaar. Kennismaken, luisteren, iets vragen, een praatje beginnen, nee zeggen als je iets niet wilt, bespreken wat je dwars zit, kritiek geven en krijgen, boosheid en teleurstelling uiten en complimenten geven. Deze dingen lukken bij de ene jongere beter dan bij de andere. lees meer ..

Assertiviteitstraining voor jonge mensen (18 - 25 jr)

Veel jonge mensen hebben met deze moeilijkheden te maken en vaak heeft dit grote invloed op hun leven. Door erover te praten en mee te doen aan rollenspellen en oefeningen kun je leren hoe jouw leven prettiger en meer ontspannen kan worden en hoe je meer invloed op je situatie kunt krijgen. lees meer ..

"Schatjes, katjes, watjes"

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 8-12 jaar, bovenbouw basisonderwijs. Vind je het moeilijk om vrienden te maken, voel je je vaak alleen staan, durf of kun je niet goed zeggen wat je van iets vindt, word je gepest of pest je andere kinderen, vind je het moeilijk vrienden te maken of heb je snel of vaak ruzie met andere kinderen. Herken je meerdere punten uit dit rijtje en wil je er wat aan doen? Dan is deze groep misschien wat voor jou. lees meer .. 

 

Hulp nodig of vragen?