Goed uit Elkaar

Themabijeenkomsten “Goed uit elkaar“

Denkt u erover om te gaan scheiden of bent u net gescheiden…

... en hebt u behoefte aan duidelijke informatie over:

  • uit elkaar gaan en het effect op uw kinderen
  • de echtscheidingsprocedure, een advocaat of mediator inschakelen
  • de financiële gevolgen: voorzieningen, wetten en regels?

Geef u dan op voor (een van de) bijeenkomsten. De informatie van 'Goed uit elkaar’ kan u steunen bij lastige beslissingen die dit proces met zich meebrengt.

Opgeven kan voor een of meerdere avonden.

Deelname is gratis.

Bijeenkomst 1:

Wat komt er kijken bij scheiding?

Welke stappen doorloop je tijdens een scheiding? Hoe blijf je met elkaar in gesprek? Hoe vertel je het de kinderen? Een ervaren maatschappelijk werker en mediator  nemen je op interactieve wijze mee in waar je in een scheiding mee te maken krijgt. Het zal helpen om overzicht te houden en het hoofd koel te houden tijdens verhitte momenten.

Bijeenkomst 2:

Scheiden, wat betekent dat voor mijn kinderen?

Tijdens deze bijeenkomst vertelt een gespecialiseerde KIES coach (KIES is Kinderen In Echtscheiding Situaties) wat het effect van scheiden is op kinderen en hoe je als ouders/ familie of vrienden de kinderen in deze situatie extra kunt ondersteunen.

Bijeenkomst 3:

Financiële (en juridische) gevolgen van uit elkaar gaan

Als je besluit uit elkaar te gaan, heeft dit veelal grote financiële gevolgen. Van twee verdieners kom je in een situatie van een één verdiener, of de ene partner werkte niet en zal nu in zijn/haar eigen inkomen moeten gaan voorzien. Waar moet je zoal aan denken als je uit elkaar gaat en de financiën goed wilt regelen ?  Hoe bouw je zelfstandig je inkomen op en/of hoe verzorg je je eigen financiële administratie ? Waar kun je hulp krijgen ? De belangrijkste financiële (en juridische) zaken rondom uit elkaar gaan, komen deze avond aan de orde, verteld door een ervaren medewerker van Werk en Inkomen in samenwerking met een advocaat.

Meer informatie? 

Binnenkort vinden er weer bijeenkomsten plaats. U kunt zich al opgeven voor meer informatie over de data en locatie via het e-mailadres: sociaalteam@vianen.nl of via telefoonnummer: 0347 376 082. 

Hulp nodig of vragen?