Groep kinderen van gescheiden ouders

choice

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis met veel veranderingen, zowel voor volwassen als voor de kinderen. Het verwerken van een scheiding is voor bijna alle kinderen moeilijk. Ook wanneer ouders erg hun best doen om alles soepel te laten verlopen en het contact tussen de ouders nog redelijk is, kan het kind verstrikt raken in zijn gevoelens rondom de scheiding of over gevoelens die zij hierover hebben.

Kinderen vinden het vaak fijn om met andere kinderen van gescheiden ouders te praten en te merken dat ze niet de enige zijn met hun problemen of moeilijkheden. De groep is bedoeld voor kinderen en jongeren van 8 t/m 17 jaar, waar de ouders van zijn gescheiden (na huwelijk of samenwonen). De groep wordt zodanig samengesteld dat de leeftijden niet te ver uit elkaar liggen. De bijeenkomsten hebben een "praat- en doe"-karakter: Door vertellen, schrijfopdrachten en creatieve oefeningen worden ervaringen gedeeld met anderen. Thema's die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: 'Wat is er gebeurd', 'wat heb je gewonnen en verloren met de scheiding', 'gevoelens', 'loyaliteit', 'hoe nu verder' en 'nieuw gezin'. Doel van de groep is het delen van ervaringen en herkenning en steun vinden bij elkaar. Zodoende kunnen kinderen leren omgaan met moeilijkheden die ze tegenkomen als gevolg van de scheiding.

Bijeenkomsten

Aantal bijeenkomsten: 8 x 1,5 uur
Frequentie: wekelijks
Aantal deelnemers: 6 tot 8 deelnemers

Aanmelden en informatie

Aanmelden of informatie inwinnen kan via de Centrale Toegang van het maatschappelijk werk/Rivas, op iedere werkdag van 8.00–17.00 uur bereikbaar via 0183 64 35 71, of via de Zorglijn, 0900 8440. Deelname aan de groepen is gratis, aan iedere groep gaat een individueel gesprek vooraf.

Hulp nodig of vragen?