Knallende ruzie thuis - moedergroep

Je hebt een moeilijke tijd gehad. Je man/vriend heeft geweld tegen je gebruikt. Dit heet huiselijk geweld. Bijvoorbeeld erge ruzie maken, uitschelden, dreigen, slaan, door elkaar schudden of jou expres pijn doen.

Je denkt misschien: "Mijn kind heeft niets gemerkt, daar heb ik goed voor gezorgd." Maar wist je dat een kind altijd de spanningen tussen de ouders voelt? Wist je dat kinderen veel last heb-ben van dat geweld? Ook als het geweld gestopt is. Het is voor kinderen moeilijk te begrijpen dat mensen van wie ze veel houden ruzie maken en geweld gebruiken. Daarom is er de groep knallende ruzie thuis. Want kinderen hebben altijd hulp nodig als ze geweld hebben meegemaakt.

Voor wie?

De moedergroep is voor moeders die moeilijk kunnen leren. Je kind doet mee aan de kinder-groep. Deze groep is voor moeilijk lerende kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Wat gaan we doen?

Jij neemt deel aan de moedergroep en op dezelfde tijd gaat je kind naar de kindergroep. De cursusleiders van de kindergroep houden je op de hoogte van wat er in de kindergroep wordt besproken.

In de moedergroep deel je je ervaringen met andere moeders. Je zelfvertrouwen neemt toe. Je merkt dat de band met je kind beter wordt.

Wat leer je?

  • Welke gevolgen heeft huiselijk geweld voor mijn kind?
  • Hoe kan ik zien dat mijn kind verdrietig, boos of bang is?
  • Hoe kan ik mijn kind goed helpen?

Meer informatie

De cursus voor moeders en kinderen bestaat uit 10 bijeenkomsten en is gratis. Beide groepen starten op woensdag 23 november van 13.30 tot 15.30 uur. Jij en je kind zijn dan van harte wel-kom op onze vestiging aan de Pallas Athenedreef 10 in Utrecht. Voor de start komt de cursuslei-der een keer op bezoek voor een kennismakingsgesprek met moeder en kind.

De cursus wordt gegeven samen met Indigo, een organisatie die hulp biedt aan mensen met psychische problemen. Neem voor vragen en aanmeldingen contact op met MEE.

"Het is nu veel fijner thuis, we zijn veel meer een gezin geworden"

Adres

MEE Utrecht, Gooi & Vecht
Ondersteuning bij leven met een beperking
Berkenweg 7 | 3818 LA Amersfoort
Oude Torenstraat 45 | 1211 BV Hilversum
Pallas Athenedreef 10 | 3561 PE Utrecht
T 0900 633 63 63
info@mee-ugv.nl | www.mee-ugv.nl

Hulp nodig of vragen?