Kom maar op als je durft!

Een sociale vaardigheidstraining voor jongeren van 12 tot en met 14 jaar en voor jongeren van 15 tot en met 17 jaar.
Kennismaken, luisteren, iets vragen, een praatje beginnen, nee zeggen als je iets niet wilt, bespreken wat je dwars zit, kritiek geven en krijgen, boosheid en teleurstelling uiten en complimenten geven. Deze dingen lukken bij de ene jongere beter dan bij de andere.

Staan er vaardigheden bij die je lastig vindt? Voel je je onzeker naar leeftijdgenoten toe, kun je moeilijk contact leggen met anderen of heb je vaak ruzie met leeftijdgenoten of volwassenen? Dan is deze groep misschien iets voor jou.

Herkenning

In de groep kun je samen met leeftijdgenoten oefenen hoe je moeilijke situaties kunt aanpakken. Door samen rollenspellen te doen en daarna te bespreken kun je veel van elkaar leren. Je merkt dat je, door bepaalde zaken aan te pakken, je eigen situatie kunt veranderen. Dat is misschien niet gemakkelijk, maar het werkt wel! Juist de herkenning bij elkaar en het feit dat er meer jongeren zijn die het moeilijk vinden, zorgen ervoor dat je je veilig kunt voelen in de groep en elkaar kunt helpen. Naast het werken met elkaar is het ook gezellig en is het een manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Kennismakingsgesprek

Voor de start van de training hebben we een kennismakingsgesprek met jou en je ouder(s). Daarin vertellen we wat we in de groep gaan doen en wat je kunt verwachten. Ook bespreken we wat jij lastig vindt en wat je wilt leren in de training.

Bijeenkomsten

Aantal bijeenkomsten: 7 x 1 ½ uur
Frequentie: wekelijks
Aantal deelnemers: 8 tot 10 jongeren

Aanmelden informatie

Aanmelden of informatie inwinnen kan via de Centrale Toegang van het maatschappelijk werk/Rivas, op iedere werkdag van 8.00– 17.00 uur bereikbaar via 0183 64 35 71, of via de Zorglijn, 0900 8440. Deelname aan de groepen is gratis, aan iedere groep gaat een individueel gesprek vooraf.

Hulp nodig of vragen?