"Schatjes, katjes, watjes"

yeah

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 8-12 jaar, bovenbouw basisonderwijs.

  • vind je het moeilijk om vrienden te maken
  • voel je je vaak alleen staan
  • durf of kun je niet goed zeggen wat je van iets vindt
  • word je gepest  of pest je andere kinderen
  • vind je het moeilijk vrienden te maken
  • heb je snel of vaak ruzie met andere kinderen

Herken je meerdere punten uit dit rijtje en wil je er wat aan doen? Dan is deze groep misschien wat voor jou. Samen met leeftijdgenoten praten we en doen we oefeningen bovenstaande onderwerpen. Af en toe kijken we ook naar een video waarin kinderen laten zien hoe zij situaties oplossen. We doen rollenspellen, we oefenen met je houding: stevig in je schoenen staan, anderen aankijken, duidelijk praten enz.

Het leuke van deze training is dat je veel in elkaars verhalen zult herkennen en tips kunt krijgen hoe anderen iets oplossen. Je bent namelijk niet de enige die iets lastig vindt. We oefenen veel waardoor je van en met elkaar kunt leren en natuurlijk is het ook heel gezellig!

Kennismakingsgesprek

Voor de start van de training hebben we een kennismakingsgesprek met jou en je ouder(s). Daarin vertellen we wat we gaan doen in de training en bespreken we wat je wilt leren in de training. Je ouder(s) en leerkracht worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Jij krijgt iedere week huiswerk mee. Ook krijgen je ouders en leer-kracht wekelijks informatie wat we hebben gedaan in de groep en krijgen je ouder(s) huiswerk te doen. Als de training is afgelopen, hebben je ouder(s) een eindgesprek met de trainers.

Bijeenkomsten

Aantal bijeenkomsten: 8 x 1½ uur
Frequentie: wekelijks
Aantal deelnemers: 8 kinderen

Aanmelden en informatie

Aanmelden of informatie inwinnen kan via de Centrale Toegang van het maatschappelijk werk, op iedere werkdag van 8.00–17.00 uur bereikbaar via 0183 64 35 71, of via de Zorglijn, 0900 8440. Deelname aan de groepen is gratis, aan iedere groep gaat een individueel gesprek vooraf.

 

Hulp nodig of vragen?